”TEKin selvityksen mukaan ulkomailla opiskelleet saivat nopeammin työpaikan kuin muut ja ulkomailla harjoitelleet solmivat muita useammin pysyvän työsuhteen.”
Tätä Sähkö- ja tietoliikennetekniikan osaston opintoneuvolan sivuilta lukemaani tekstiä sokeasti uskoen olen päättänyt lähteä ulkomaille työharjoitteluun. Ajankohdaksi olen suunnitellut tulevaa syksyä ja määränpääksi yli seitsemän miljoonan asukkaan Lontoota.
Mistä palkkani tulee?
Selvittelin harjoittelun käytännön järjestelyjä hieman Teknillisen korkeakoulun Ura- ja rekrytointi palvelusta. Kansainvälisestä suunnittelusta vastannut naispuolinen henkilö opasti minua perusteellisesti hakuprosessin eri vaiheista sekä kiitti minua vielä lopuksi siitä, että olen päättänyt lähteä ulkomaille harjoitteluun. Uskomatonta!
Opiskelijalle myönnettävät taloudelliset tuet suorastaan vaativat reissuun lähtöä. Ensinnäkin koululta on mahdollista anoa apurahaa jo matkustuskustannuksiin. (Eurooppa 200 euroa). Toiseksi, jos työnantaja sattuisi olemaan pihin puoleinen eikä arvostaisi teekkareiden suunnatonta ammattitaitoa taloudellisesti riittävällä määrällä, avaa koulu kukkaron nyörejään opiskelijalle. Apurahaa myönnetään harjoittelijalle siten, että kuukauden tulot (palkka + tuki) täydennetään 840 euroon kuukaudessa (kuitenkin max.500e/kk).
Näiden lisäksi Kelalta on mahdollista hakea asumislisää harjoittelua varten, jonka suuruus taitaa olla siinä 200 euron kieppeillä per kuukausi.
Näitä kun ynnäilee niin ei voi muuta kuin ihastella järjestelmäämme ja kuinka hyvin se tukee ulkomaille lähtijöitä. Tuntuisi suoranaiselta vääryydeltä jättää tämä mahdollisuus käyttämättä. Nyt täytyy vielä toivoa, että joku haluaa palkata Suomesta tulevan edullisen teekkarin
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti