perjantai 13. huhtikuuta 2007

Yliopistoista

Pääsin eilisaamuna vihdoin tapaamaan TKK:n Erasmuskoordinaattoria. Hetken puhumisen jälkeen tuli kuitenkin selväksi ettei vaihtopaikkani muuttamisen eteen enää voi tehdä mitään. Kuulemma paikat oli jaettu vain ja ainoastaan opiskelijoiden opintomenestykseen pohjautuvan tunnusluvun perusteella, ja Graziin halunneiden joukosta oli sitten löytynyt minua parempia oppilaita. Perhana! Luin kuitenkin mieltä piristääkseni hieman vaihtokertomuksia Darmstadtin teknillisestä yliopistosta, enkä törmännyt yhteenkään jossa opiskelija olisi moittinut kyseistä kaupunkia, koulua, tai mitään muutakaan, saksalaista byrokratiaa ja kaupungissa vallitsevaa asuntopulaa lukuun ottamatta.

Huomenna olisi yritysstrategian tentti Svenska Handelshögskolanissa, jossa opiskelen TKK:n ohella. Tämä ilta on siis aikaa valmistautua, mutta aihe on onneksi mielenkiintoinen eikä luettavaakaan ole liiaksi, joten eiköhän siitä jotain tule.

Hankenin etuina TKK:hon verrattuna voisi ainakin mainita palvelujen keskittyneisyyden (kaikki opetus saman katon alla) ja hyvät luennoitsijat. Hyvä asia on myös, että suhteellisen pienen koulun oppilaista merkittävän osan oppii tuntemaan melko nopeasti, kun taas TKK:n jättikampuksella saattaa pahimmassa tapauksessa pyöriskellä koko päivän tapaamatta yhtäkään tuttua. Saa nähdä mitä ”innovaatioyliopistosta” tulee. Muotisanan innovaatio voisi puolestani ainakin heittää romukoppaan, se kun haiskahtaa jo kauaksi väkinäiseltä pätemisentarpeelta ja yliyrittämiseltä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ethän kirjoita meistä korkeakouluissa opiskelevista enää ikinä oppilaina?! Aivan kauhean kuuloista Kiitos... :)

Jon kirjoitti...

Kiitos palautteesta Andy!
Pahoittelen sanavirhettä ja pyrin välttämään sitä jatkossa. Vääriä sanoja tulee välillä käytettyä ihan huomaamatta. :D