perjantai 9. toukokuuta 2008

Kampanjointia Lansi-Virginiassa

Paljon on tapahtunut sitten viime kirjoituksen. Olen muun muassa vaihtanut maailmanosaa Atlantin toiselle puolelle, Yhdysvaltoihin, jossa vietan kahden viikon loman, paasiassa ihaillen Lansi-Virginian osavaltiota. Lahdin tanne aikaisemmin mainitsemani amerikkalaistuttavuuden, Meganin kanssa, hanen paatettyaan vaihtovuotensa Saksassa.

Kavimme tanaan Lansi-Virginian paakaupungissa, Charlestonissa, jossa Hillary Clinton piti kampanjapuheen. Paassa on koko paivan pyorinyt, miten onnekas oikestaan olen, etta satuin tulemaan tanne juuri nyt, kun osavaltiossa on menossa presidentinvaalien esivaalit. Kaikki tama, jota meidankin medioissamme pyoritetaan jatkuvasti, on suoraan nenan alla. Ensi viikon tiistaina Lansi-Virginiassa on viralliset esivaalit, jossa Obaman ja Clintonin kohtalo taman osavaltion kohdalla sinetoidaan. Vaikka kyseessa on pieni osavaltio, on etenkin Hillaryn kampanjointi alueella, huonoista nakymista huolimatta, erittain innokasta. Huomenna onkin tarkoitus menna katsomaan Bill Clintonia laheiseen lukioon.

Hillaryn puhe tanaan kasitteli kaikkea energiapolitiikasta joukkojen kotiuttamiseen Irakista. Paa-asiassa lyhyista ja ytimekkaista kansankielella puhutuista lauseista koostunut puhe teki erittain hyvan vaikutuksen. Suosikkikohtiani olivat muun muassa Hillaryn lupaama kymmenentuhannen dollarin verokevennys jokaista hankittua hybridiautoa kohden ja useita kertoja toistunut Bush-hallinnon mollaaminen. Ilokseni Hillary ei ainakaan tassa puheessa sanonut yhtakaan pahaa sanaa oman puolueen vastaehdokas Obamasta. Hillaryn omien sanojan mukaan tarvittiin Clinton siivoamaan ensimmaisen Bushin jattamat sotkut, ja tullaan tarvitsemaan toinen Clinton siivoamaan nykyisen Bushin sotkut.

Paasin melkein kattelyetaisyydelle, mutta eturivissa seisoneet nimikijoituksia karkkyneet mummot estivat minua valittamasta Hillarylle suomenterveisia. Minua yritettiin kuitenkin haastatella seka tv-uutisiin, etta lehteen, mutta kumpaakaan ei tehty, kun toimittajat kuulivat, ettei minulla ole aanioikeutta. Eurooppalaisen nakokanta ei nakojaan paikallismedioita pahemmin kiinnosta.

Ei kommentteja: