sunnuntai 25. toukokuuta 2008

Viikko raportti

Tämän viikon saavutukset opinnoista ovat kaksi suoritettua esitelmää englannin kielellä. Toinen kuului englannin kielen kurssini lopputyöhön. Kurssi on nimeltään Advanced english for engineers, mutta siitä on advanced kaukana. Kurssi on ollut erittäin helppo. Läsnäolopakkoa ei ole ja läpipääsyyn vaaditaan vain esitelmä (joka nyt siis on jo tehty) sekä tentti. Tuloksena tästä on 4,5 opintopistettä. Mukava kurssi.

Tämän lisäksi toinen kurssi, johon teimme neljän hengen ryhmässä esitelmän espanjalaisesta yrityksestä, häämöttää loppuaan. Tulevana maanantaina aineesta on noin puolentoista tunnin mittainen tentti, jonka uskon vaativan minimaalista valmistautumista. Aiheet pyörivät erilaisten prosessijohtamis-työkalujen ympärillä. Tutuksi ovat kurssilla tulleet mm. House of Quality, Gantt Chart, 10 OM decisions sekä Decision tree. Näitä pitäisi sitten osata soveltaa tulevana maanantaiaamuna. Hankalinta kurssilla on itse asiassa ollut ajankohta: Tunnit alkavat maanantaisin kello kahdeksan aamulla. Tämä siis suhteutettuna Suomen aikaan (eli siis koska kaikki tapahtuu Espanjassa niin paljon myöhemmin, mukaan lukien nukkumaanmeno) vastaisi tuntien alkamisajankohta noin puoli kuutta aamuyöllä Suomessa.

Suurimmat haasteet läpipääsyn kannalta ovat nyt kurssit Tehoelektroniikka sekä Mikroelektroniset piirit. Ensimmäisessä on jäljellä enää viimeinen harjoitustyö sekä tentti. Tentti sattuu olemaan puskaradion tietojen mukaan yksi vaikeimmista, ellei jopa vaikein kurssi koko tiedekunnassani. Yhtenä osatekijänä tähän on todella vaativa professori, joka ei kyllä tunnu juuri armoa läpipääsyyn antavan. Näin olen ainakin muilta opiskelijoilta kuullut.

Mikroelektroniset piirit –kurssiin ei tenttiä kuulu, ainoastaan loppuprojekti. Tämä ei ole kuitenkaan kaikista helpoimmasta päästä, varsinkaan minun elektroniikka kokemuksellani. Tehtävänäni on suunnitella työparini kanssa BCD laskuri, käyttäen J-K kiikkuja. Suunnittelu toteutetaan CADENCE ohjelmalla. Kytkentöjen sekä piirin rakenteen suunnittelun jälkeen on tehtävänä valita projektiin käytettävät oikeat materiaalit, komponenttien etäisyydet sekä niiden järjestys. Tällä hetkellä minulla ei ole vielä mitään aavistusta miten tämä toteutetaan. Onneksi on vielä aikaa pari viikkoa.

Näiden lisäksi työtä vaativat espanjankielen kurssi sekä Internacional financial integration –kurssi. Jälkimmäiseen olen kirjoittamassa tällä hetkellä 20-sivun tutkielmaa Yhdysvaltojen subprime-kriisistä sekä sen vaikutuksista kansainvälisiin finanssialan markkinoihin. Kasassa on kaksi ja puoli sivua ja nekin lähinnä erilaisia graafeja sekä diagrammeja.

Kursseja on siis vähän jokaiselta alalta. Mutta vaihtelu virkistää.
Kuvassa komeilevat pari viikkoa sitten taalla Valenciassa vierailulla kayneet kaverini Masa seka veljeni Ile.

Ei kommentteja: