torstai 29. toukokuuta 2008

Syvallista keskustelua


Paljon liikkuu huhuja siita, etta vaihto-opiskelu elama pyorii pelkastaan juhlien seka alkoholin ymparilla. Tama on varmasti totta jossain maarin, mutta meidan asunnossa keskustellaan myos maailman parantamisesta. Ja taytyy myontaa, etta todella suuri osa tapaamistani muista vaihto-opiskelijoista jakaa huolen maailmamme tulevaisuudesta ja etenkin tapetilla olevasta ilmastonmuutoksesta.

Ymparistoasiat ovat siis todella tarkeita nuorille opiskelijoille. Ainakin tallaisen vaikutelman olen saanut. Kaikkihan tiedamme, etta lentokoneet saastuttavat maailmaa huomattavasti ja niita tulisi valttaa sen minka voi. Pari itavaltalaista poikaa, jotka olivat meilla vierailulla muutama viikko sitten, matkustivat Valenciaan junalla ja bussilla (matka kesti kaksi vuorokautta), koska ovat huolestuneita ilmastonmuutoksesta ja haluavat tehda oman osuutensa sen suojelemiseksi.

Eilen keskustelimme (espanjaksi!!!) kolmen kamppakaverini kanssa energiansaastosta rakennuksissa seka siita, miten asetettuja energiansaastotavoitteita eri valtiot ovat onnistuneet noudattamaan. Tallaiset keskustelut ovat hyvin mielenkiintoisia: Mina voin kertoa nakemyksia omalta alalta (valaistuksen vaikutuksesta rakennusten energiankulutukseen) ja muut omilta aloiltaan. Naiden lisaksi tulee tietoa luonnollisesti eri maiden saadoksista seka maiden toimista energiansaastamiseksi.

Taman pohjalta uskonkin, etta tuleva tyosukupolvi omaa oikeat arvot maapallon hyvinvoinnin kehittamiseksi. Naiden aiheiden parissa toivoisin itsekin jokupaiva tyoskentelevani.

Kuvia siita minka takia ymparistoa tulisi suojella.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onnea ja menestystä valitsemallesi uralle energiansäästön parissa! Mielenkiintoista työtä on sillä saralla varmasti ja riittävästi, niin valaistuksessa kuin muutoinkin!

Anonyymi kirjoitti...

Miksei Tapio ole kirjoittanut raporttia meidän (minä ja Sonja) huikeasta vierailusta Valenciassa? Murrr, eikö se ollut niin mieleen jäävä... ?

Meil ainakin oli hauskaa! Ja kiitos opastuksesta ja majapaikasta.

Julde