torstai 15. toukokuuta 2008

Kouluun yhdeltätoista illalla!!

Tulin juuri yliopistoalueelle ja täällä olevaan ”opiskelijoiden koti” –nimiseen rakennukseen. Täällä ovet ovat auki 24 tuntia vuorokaudessa ja opiskelijoita luokissa riittää vieläkin. Kello on siis 23.00. Itselläni tarkoitus olisi aloittaa englanninkielinen esitelmä prosessien johtamiseen liittyen. Tehtävänämme on esitellä valitsemamme espanjalainen yritys muulle luokalle. Toinen edessä oleva esitelmä ensi viikolla on englanninkurssiani varten, jossa työskentelen yhdessä chileläisen ja itävaltalaisen pojan kanssa. Tässä projektissa meidän täytyisi pitää puolentunnin esitelmä omista vahvuuksistamme ja heikkouksistamme tulevia työmahdollisuuksia silmällä pitäen. Myös espanjankieltä pitäisi hieman päntätä. Professorini oli sitä mieltä (luettuansa yhden kirjoittamista aineistani), että minun pitäisi tehdä PALJON töitä kielioppini suhteen. Tähän mennessä olen edennyt lähinnä sana sanan perään –ajatuksella.

Toinen (ehkä suurempi) syy siihen miksi tulin tähän aikaan kouluun on se, että Suomi pelaa USA:ta vastaan paikallista aikaa kello yhdeltä yöllä. Kyse on siis maailmanmestaruuskisoista, niin kuin kaikki varmaan Suomessa tietävät. Täällä Espanjassa kirjoitetaan kuitenkin yllättävän vähän uutisia Suomen taipaleesta kuluvissa arvokisoissa… :)

Olemme siis pystyttämässä ennen kuulumatonta (ja näkemätöntä) kisastudiota aulassa olevaan opiskelijoiden lepotilaan. Kuvan saamme internetistä, jonka sitten johdamme 50 tuumaiseen taulutelevisioon. Katsojia on luvassa niin Itävallasta, Sveitsistä, Ranskasta ja tietenkin Suomesta. Toivottavasti vain rakennuksessa kiertävät useat turvamiehet suvaitsevat suunnitelmamme, eivätkä heitä meitä pihalle heti alkuvihellyksen jälkeen.

Kuvat ovat Barcelonan keskustassa olevilta markkinoilta, josta on mukava käydä hakemassa tuoreita hedelmiä. Paikalliset kalatiskit ovat erityisen upeat ja tuotteet eivät ole ainakaan hinnoilla pilatut.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No mitenkäs ne reagoi Suomen voittoon sielä?

Julia

Tapio kirjoitti...

Kylla siina joku espanjalainen kavi pelia vahan aikaa seuraamassa, mutta lahtivat aika nopeasti. Yksi syy saattoi olla kuvan huonohko resoluutio, josta oli itseasiassa vaikea edes kiekkoa erottaa. Mutta ei se meidan tunnelmaa pilannut! :)