maanantai 28. huhtikuuta 2008

Viikonloppu Itävallassa

Nyt olen siis minäkin juonut viiniä Wineissä. Sinne tuli lähdettyä hyvissä tunnelmissa, sillä lähtöpäivänä ollut akustiikan suullinen tentti meni paremmin kuin osasin toivoakaan. Mukava professori oli vaihto-opiskelijaa kohtaan ymmärtäväinen ja antoi arvosanaan jopa vieraskielisyysbonuksen. Ennen tenttiä selvisi, että kyseinen professori Sessler kuuluu tieteen ja keksijöiden jokseenkin suuriin nimiin. Hänen keksinnökseen luetaan muun muassa 1960-luvulla kehitetty elektreettimikrofoni, joka on yksi tämänpäivän tuotetuimmista mikrofonityypeistä.

Matkaseuraksi Wieniin lähti täällä Darmstadtissa tapaamani yhdysvalloista kotoisin oleva tyttöystävä Megan. Saimme halvat yöjunaliput istumapaikkoineen ja Wienissä yövyimme kohtuuhintaisessa Holiday Innissä. Nähtävää olisi riittänyt useaksi viikoksi, mutta ehdimme kuitenkin neljän päivän aikana kahlaamaan läpi tärkeimmät nähtävyydet. Mukaan mahtui muun muassa Schönbrunnin linna (kuvat), Hofburgin keisarillinen palatsi ja 1800-luvun loppupuolelta peräisin oleva Praterin maailmanpyörä.

Matkaa paransi huomattavasti paikallisena oppaana toiminut vanha lukiokaveri Thomas, joka suorittaa omia vaihto-opintojaan tällä hetkellä Wienin yliopistossa. Thomaksen kanssa kävimme muun muassa erittäin hyvää olutta tuottavassa 1516-panimossa ja 252 metriä korkeassa Donauturm-tornissa. Lauantai-iltana tuli myös vietettyä iltaa Wienin raarihuoneella, jossa oli meneillään kerran kuukaudessa järjestettävät isot juhlat. Käytännössä raatihoneen sisäpiha muutetaan tuolloin massiiviseksi yökerhoksi.

Ainoana miinuksena joudun mainitsemaan kaupungin huonot yökulkuyhteydet. Viimeiset metrot ja paikallisjunat kulkevat hieman puolenyön jälken ja sekavasta yöbussiverkostosta on paikallisenkin vaikea ottaa selvää.

Ei kommentteja: