torstai 10. huhtikuuta 2008

Olutta koulussa

Un bocadillo y dos servezas, por favor! Eli suomeksi yksi patonki ja kaksi olutta, kiitos!

Tata kuulee joka paiva koulun kahviloissa ja ruokaloissa. Ensimmaiset oluet nakee usein koulun terasseilla jo kymmenelta aamulla. Toimisiko tama Suomessa?

Taalla siis olutta (ja myos vahvempia) voi tilata koulun alueella olevista kahviloista ja opiskelijaravintoloista. Minulle toiden/koulun ja alkoholin sekoittaminen tuntuu hieman omituiselta. Tassa kulttuurissa se tuntuu kuitenkin toimivan. Ei taalla opiskelijat konttaa koulun kaytavilla, huuda rivouksia minihameita pitaville tytoille tai tappele keskenaan.

Voisi vain kuvitella minkalaisia vaikutuksia alkoholin tarjoamisesta Suomalaisissa kouluissa syntyisi... Onko Jon sinun koulussasi sama kaytanto?

Kuvassa hyvin perinteinen espanjalainen ruoka eli paella, joka on taynna merenherkkuja.

1 kommentti:

Jon kirjoitti...

Joo, kyllä täällä Saksassakin saa koulun ruokalassa olutta. Ei kuitenkaan hanaolutta, vaan olut löytyy erillisestä jääkaapista muiden virvokkeiden lomasta. Kai se nähdään täällä vähän niinkuin cokis tai fanta. En kuitenkaan muista koskaan huomanneeni kenenkään juovan olutta ruokansa kanssa. Voi kuitenkin olla, että ilmojen lämmetessä kulutus lisääntyy kun opiskelijat siirtyvät terassille ruokailemaan.