tiistai 8. huhtikuuta 2008

Vielä akustiikka

Viime viestissä mainitsemani projektijohtamisen suullinen tentti oli iloinen yllätys niin tenttimenettelyn kuin arvosanankin kannalta. Kyseisen kurssin professori, herra tohtori Pfnür oli erittäin rento ja miellyttävä tenttijä. Ymmärrystä riitti vaihto-opiskelijan kieliongelmille ja kokemuksen puutteelle. Koko homma arvosaoineen kaikkineen oli ohi noin vartissa.

Suullisten tenttien tapauksissa professorit käyttävät yleensä 15-20 minuuttia aikaa opiskelijaa kohden. Tuossa ajassa tentitään välillä jopa kolme kurssia yhteen menoon. Tästä johtuen professori ehtii kysyä kahdesta neljään summittaisesti valittua kysymystä per kurssi. Mielenkiintoista tuossa on se, että kysymykset kattavat todennäköisesti vain muutaman prosentin koealueesta. Huonolla onnella voi siis todella hyvinkin lukeneena saada huonon arvosanan, ellei ole päntännyt koko koealuetta erittäin tarkasti.

Reilun viikon päästä minulla on talvilukukauden viimeinen tenttini. Kyseessä kurssi nimeltä Akustik I. Tuokin on suullinen tentti, ja tällä kertaa minut tentitään samaan aikaan erään toisen (saksalaisen) opiskelijan kanssa. Tenttipäivän iltana lähden Wieniin, jossa vietän kolmen päivän rentouttavan loman. Se on sopiva palkinto yli kaksi kuukautta kestäneen tenttikauden läpijaksamisesta.

Ei kommentteja: