tiistai 26. helmikuuta 2008

Milloin pääsee kotiin?

Saksan oudoista lukukausijärjestelyistä johtuen minulla on vielä ensimmäisen lukukauden tenttijakso meneillään. Kuten taisin jo aikaisemmin mainita, täällä lukukaudet jakautuvat talvilukukauteen (lokakuu-tammikuu) ja kesälukukauteen (huhtikuu-kesäkuu). Tentit sijoittuvat lukukausien välimaastoon; omalta osaltani talvilukukaudella ajalle 30.1. – 16.4.

Täytyy sanoa, että pidän tavallaan järjestelystä. Tentit jakautuvat pitkälle aikavälille ja siten lukemiseen jää useimmiten vähintään pari viikkoa aikaa. Pitkä tauko hemli-maaliskuussa mahdollistaa myös hiihtmatkojen yms. tekemisen Alpeille. Jotenkin opiskelutahti ei näin järjesteltynä tunnu niin hektiseltä kuin Suomessa.

Huonja puoliakain tietenkin on, ja niistä merkittävin taitaa olla kunnon kesäloman puute. Suomessa opiskelijoilla on oivallinen mahdollisuus tehdä noin 3,5 kuukautta kesätöitä, ilman minkäänlaisia koulupaineita. Täällä puolestaan kesälukukauden tenttejä voi olla koko heinäkuun ja elokuun. Useimmat saksalaiset opiskelijat pitävät kunnolla lomaa vasta syyskuussa. Tästä epämukavasta syystä johtuen en vielä voi varmasti tietää milloin pystyn palaamaan Suomeen. Kesälukukauden tenttien ajankohdat selviävät vasta aikaisintaan huhtikuussa. Ikävänä lisänä kaikki tämä vaikeuttaa jo muuten hankalan oloista kesätyön metsästystä ensi kesäksi.


- - -

Nyt kuitenkin kuntosali kutsuu, joten ei kun pyörän selkään. Salilla stressi häviää, ja noin 10 minuutin pyörämatka käy oivallisesti lämmittelystä. Mukavana lisänä saksalaiset ovat salillakävijöina paljon sosiaalisempaa porukkaa kuin suomalaiset, joten kuntoillessa tulee usien hiottua myös kielitaitoja.

Ei kommentteja: