keskiviikko 13. helmikuuta 2008

Viisi kurssia olen valinnut tulevaksi kevaaksi Valenciassa opiskeltavaksi. Kaksi kurssia luennoidaan espanjaksi, kaksi englanniksi ja yksi on espanjan kielikurssi. Espanjaksi pitaisi opiskella tehoelektroniikkaa (ELECTRÓNICA DE POTENCIA) ja mikropiireja (CIRCUITOS MICROELECTRÓNICOS). Englanniksi luen kurssit INTERNATIONAL FINANCIAL INTEGRATION seka PRODUCTION ENGINEERING AND OPERATIONS MANAGEMENT.

Espanjaksi luennoitavat kurssit vaativat 100 prosenttista keskittymista koko ajan. Silti, vain murto-osa luennoitsijan sanomasta menee paahani. Elektroniikka ja matematiikka ovat kuitenkin sen verran universaaleja kielia, etta luentojen seuraaminen on mahdollista ja niista jaa lopulta se ydin sanoma mieleen. Paljon taytyy varmasti kuitenkin tehda toita tuntien ulkopuolella.

Englannin kielisista kursseista minulla ei ole viela kirkasta kuvaa. Ensimmaiselle tunnille ei ilmaantunut opettajakaan. Sen verran saimme selville, etta edellisena paivana han oli ollut Portugalissa, mutta enempaa hanesta ei kukaan tiennyt. Toivotaan, etta han ilmestyy seuraavalle tunnille. Toinen englannin kurssista vaikutti mielenkiintoiselta: kurssiin sisaltyy mm. luentoja prosessien johtamisesta seka erilaisia projektitoita.

Naiden lisaksi olen mukana yliopistoni jalkapallojoukkueessa seka ilmoittautunut purjehduskurssille. Myos kuntosali, tenniskentat seka rantalentopallokentat ovat opiskelijoiden kaytettavissa. Tulevan kevaan viikot alkavat siis saamaan hiljalleen taytetta.

Ei kommentteja: