lauantai 27. lokakuuta 2007

Netti toimii taas

Puolen viikon toimimattomuuden jälkeen sain internetyhteyteni taas kuntoon. Ilmeni, että olin ehtinyt käyttää koko 20 gigabitin liikennerajoitukseni tältä kuulta. Kaikilla Karlshofin asukeilla on samainen rajoitus. Tästä syystä voin nyt selailla nettiä vain välityspalvelimen kautta, eli esimerkiksi Skype, DC++ tai msn-messenger eivät toimi. Kuun vaihteessa asiat palautuvat taas normaaliksi.

Viimeviikot eivät todellakaan ole olleet niin vapaa-ajan täyttämiä kuin oletin. Elämä täällä on tavallaan muuttanut muotoaan, mutta tekemistä riittää vähintään yhtä paljon kuin ennen. Nykyään viikkonpäivät ovat täynnä saksalaisia luentoja, läksyjen tekoa ja kuntoilua. Iltaisin tehdään yleensä päivällistä porukassa jonkun kaverin luona. Nuo päivälliset vievät ruoanlaittoineen ja syömisineen/puhumisineen yleensä kahdesta neljään tuntia.

Tämän lisäksi olen viettänyt paljon aikaa uusien bändikavereiden kanssa. Basistille piti hankkia basso ja toisen kiratistin kanssa ollaan viilailtu ensimmäisiä kappaleita lähes joka ilta. Ihmissuhdesotkujen takia mieli on ollut maassa, mutta soittaminen on onneksi piristänyt.

- - -

Kursseja olen tähän mennessä valinnut enemmän kuin tarpeeksi. Mukaan mahtuu muun muassa seuraavanlaista:

Fussy Logic, Neuronale Netze und Evoutionäre Algorithmen
Projektmanagement
Akustik I
Digital Video and Audio Processing
Materialien und Sensoren für die Elektroakustik
Wirtschaftsdeutsch
Produktionssteuerung

Olen varma, että noista ainakin muutama jää tekemättä, mutta katselen nyt rauhassa, mikä vaikuttaa mielenkiintoiselta ja mikä ei. Parin viikon päästä on jo helppo päättää mitkä jättää pois. Opintopistevaatimukset Suomen suunnilta ovat sen verran matalat, että yllämainituista tarvitsee suorittaa vain noin puolet.

- - -

Viime lauantaina kävin Frankfurtin katukirpputorilla ja ostin itselleni pyörän ja itämaisen maton. Etäisyydet täällä ovat sen verran lyhyehköjä, että julkista liikennettä ei ole pyörän hankkimisen jälkeen tarvinnut käyttää ollenkaan. 55 euroa maksanut pyöra on ollut niin hyvä, että taidan ottaa sen mukaan Suomeen kun palaan.

Ei kommentteja: