maanantai 29. lokakuuta 2007

Asunto vertailua


Tänään olen istunut jo lähes 8 tuntia yliopistolla (kuva) opiskellen led-teknologiaa sekä web-sivujen tuottamista, joka myos kuuluu osaksi työharjoitteluani.


Nyt on siis lopulta Jonin ja minun välisen kämppävertailun (kuvat) aika. Täytyy heti alkuun sanoa, että minulla ei ole lähellekkään yhtä kirjavaa eliökuntaa kuin Jonilla. Itse asiassa en ole törmännyt vielä yhteenkään matelijaan, hyönteiseen tai vastaavaan asunnossani.

Asun kolmen hengen solussa, jossa on yhteinen keittiö ja pesuhuone. Asuntoon sisältyvät kaikki hienoudet; pyykinpesukone, mikro, ruoan tekemiseen tarvittavat välineet, jääkaappi, astiat ja jopa astianpesukone! Asukkaille on tarjolla myos ilmainen punttisali seka televisiohuone, jossa komeilee n. 40 tuuman taulutelevisio varustettuna kelvollisella surround -äänijärjestelmällä.
Kämppäkavereiden osalta arpaonni on ollut minulle suotuinen. Asun yhdessä kahden paikallisen 19-vuotiaan tytön kanssa. He ovat kerenneet tutustuttaa minut jo ystäviinsä, kaupungin nähtävyyksiin seka vilkkaaseen yöelämään. Tämä on hyvä osoitus paikallisten vieraanvaraisesta luonteesta!

Asunnon negatiivisena puolena on sen huono ilmanpitävyys. Yöt ovat täällä melko viileitä, jonka huomaa hyvin aamulla ihon ollessa kananlihalla ja kurkun karhea kuin hiekkapaperi. Erikoista täällä on myos sähkönkäyttö; ihmiset eivat jätä hetkeksikään valoja päälle poistuessaan huoneesta. Tämä voi olla hyvä asia energiansääston kannalta, mutta välillä tuntuu, että tuollainen valojen rämpyttely kuluttaa enemmän sähköä kuin niiden yhtäkestoinen päällä pitäminen.

Ei kommentteja: