Parin päivän kokemuksella voin sanoa, että huolimatta asettamistani kovista ennakko-odotuksista, on Uusi-Seelanti yllättänyt minut positiivisesti. Ihmiset ovat ystävällisiä, aurinkoa on riittänyt sekä ruoka, erityisesti intialainen, on ollut hyvää. Olen kerennyt tutustumaan professorini kanssa myös paikalliseen Folk Festivaaleiin, jossa keski-iän ylittäneen kuuden miehen "bändi" lauloi/huusi "kahvi"kupit kädessään erilaisia irlantilaisia kansanlauluja ja tästä lavan edessä ollut satapäinen yleisö oli täysin haltioissaan.
Olen siis tullut tekemään Wellingtoniin työharjoittelua, joka täällä kulkee nimellä "Research internship". Tehtäviini kuuluvat mm. energiatehokkaiden valaisimien, kuten loistelamppujen ja ledien, käyttöönottoon liittyvät haasteet.
- Kuinka esimerkiksi tuoda asia esille kuluttajille, että he ymmärtäisivät hehkulamppujen heikon energiatehokkuuden?
- Mitä vanhoille valaisimille pitäisi tehdä ja kuka vastaa kierrätyksestä?
- Miten kuluttajille voitaisiin tarjota parhaiten tietoa eri valaisimien tuottamasta valosta ja sen laadusta?
Australiahan kieltää hehkulamput kokonaan vuoteen 2010 mennessä. Ihmiset uskovat kyseisen käytännön tulevan myös pikapuoliin Uuteen-Seelantiin.
Yhtenä tutkittavana aiheena minulla on valaistuksen ohjaukseen liittyvät haasteet. Tässä tutkimuksessa avustan erästä intialaista, joka tekee aiheesta parhaillaan väitöskirjaa.
Nyt vaan lukemaan alan kirjallisuutta ja tarjoamaan tuleville tohtoreille näkemyksiä suomalaisen valaistusalan opiskelijan näkökulmasta.
1 kommentti:
Kiitos mielenkiintoista tietoa
Lähetä kommentti