sunnuntai 9. maaliskuuta 2008

Hammaslääkäriä koko rahan edestä

Kaikista blogiteksteistäni päätellen elämäni on todella ihanaa eikä vastoinkäymisiä ole. Tämähän ei tietenkään ole totta. Nyt valaisen hieman tuota toista puolta.

Koko Espanjassa olo aikani olen kärsinyt hammaskivuista, koska päätin hoitaa paikkaamattoman hampaani Suomessa juuri ennen lähtöä. Nyt tiedän, että se oli väärä ratkaisu. Kivut alkoivat jo ensimmäisellä viikolla paikatussa hampaassa, mutta elättelin vahvasti toivetta siitä, että se olisi vain väliaikaista. Kahden viikon tuskan jälkeen oli kuitenkin pakko hakeutua lääkäriin. Hammaslääkäriin meno jo Suomessa on todella epämiellyttävää. Siihen lisättäessä vieraskieli sekä espanjalainen kulttuuri (jossa asiat tehdään vähän sinne päin) tapahtumasta muodostuu pelottava ja karmaiseva.

Nyt hampaani alkaa vihdoin olemaan kivuton. Tosin kuuden viikon ja seitsemän hammaslääkärissä käynnin jälkeen luulisi suurempienkin vaivojen olevan parantuneita.

Enää hammaslääkäriin meno Espanjassa ei tunnu niin pelottavalta ja inhottavalta. Olin itseasiassa positiivisesti yllättynyt hammaslääkäriaseman siisteydestä ja ystävällisestä palvelusta. He olivat myös innoissaan minun tulostani, koska pääsivät harjoittelemaan englantia. Ehkä sen takia he minut sinne niin useasti kutsuivatkin.

2 kommenttia:

Mari Koo kirjoitti...

Uuh, hurjaa menoa siellä! No, onneksi hampaat on kunnossa. Pakko kysyä, mitä homma siellä sulle maksoi?

Tapio kirjoitti...

160 euroa! Eli aika halpaa mielestani yksityisella. Aluksi hinta oli 170 euroa, mutta kun olin maksamassa laskua he sanoivat, etta vahentavat loppusummasta 10 euroa, koska paikka olikin pienempi mita kuvittelivat! Hyva etta valilla nainpain :)