perjantai 21. maaliskuuta 2008

Ainutlaatuinen juhla maailmassa

Fallas on viimein ohi. Rätinä ja pauke myös. Tuntuu ihanan hiljaiselta, vaikka olenkin Barcelonassa, Espanjan toiseksi suurimmassa kaupungissa. Fallaksen aikaan kaikki huolet ja murheet tuntuivat unohtuvan paikallisilta. Samoin myös turvallisuusasiat. Pommeja heitettiin ihmisten jalkoihin ja niillä käytiin, välillä jopa todella aidontuntuista, sotaa. Nuorimmat "pommittelijat" eivät olleet varmastikkaan viittä vuotta vanhempia, hyvä jos olivat oppineet juuri ja juuri kävelemään.

Juhlat kaduilla kestivät keskimäärin viiteen-kuuteen aamulla. Seuraavat "viralliset" ilotulitukset ja paraatit alkoivat kahdeksalta aamulla, joiden tarkoituksena oli herättää väki uudelleen juhlimaan. Aika rankkaa.

Nyt, viiden päivän jälkeen, ei juuri mieleni tee juhlia. Lenkki, illallinen ja elokuva kotosalla on ehdottomasti toivelistani kärjessä. Mutta niille, joille juhliminen ja meteli ovat lähellä sydäntä, en voisi suositella mitään muuta parempaa juhlaa (ehkä Rion karnevaalit) koko maailmassa.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the OLED, I hope you enjoy. The address is http://oled-brasil.blogspot.com. A hug.