keskiviikko 26. joulukuuta 2007

Joululoma

Joulun vietto alkaa olla loppumetreillään täällä Suomessa, jossa vietän joululomaani. Viimeiset lähisukulaiset on tavattu ja lahjat vaihdettu. Kavereitakin on nähty ja huomenna on entisen kuudennen luokan kanssa luokkatapaaminen, joka saatiin sopivasti osumaan siihen vuodenaikaan jolloin useimmat ovat kotona.

Uudeksi vuodeksi lähden Puolaan, jossa olisi tarkoitus tutusta Varsovaan ja Krakovaan viiden päivän ajan. Päätimme barcelonalaisen bändikaverin kanssa tehdä jotakin erilaista uutena vuotena kun nyt muutenkin on vähän toisenlainen vuosi menossa. Kerran aikaisemmin Puolassa käyneenä tiedän ainakin mitä hintatasolta voi odottaa: Suomalaisella opiskelijabudjetilla voi Krakovassa viettää todella loistokasta elämää!

Pohdin Suomeen tullessani sitä, miten pieni ero Suomen ja Saksan välillä onkaan. Kotiinpaluu ei tuntunut mitenkään oudolta ja poissa vietetty aika puolestaan todella lyhyeltä. Shokki oli viime keväänä paljon suurempi kun palasin vähäiset kaksi viikkoa kestäneeltä meksikonlomalta. Silloin jo Kööpenhaminan lentokenttä tuntui ihanan kotoisalta. Nyt puolestaan Suomi tunuu hieman väljemmin asutetulta Saksalta jossa kieli on kotoisampi ja sää, pöyristyttävää kyllä, leudompi. Darmstadtissa mittari on lähtöni jälkeen ollut suurin piirtein saman verran pakkasen puolella kuin se Helsingissä on näyttänyt plussaa.

Ei kommentteja: