maanantai 17. syyskuuta 2007

Valaistustekniikka I, Ma 8.00-12.00

Voisi kuvitella, että kyseinen kurssi ei maanantai aamuna tuohon aikaan vetäisi luokkaa Teknillisen korkeakoulun Sähkö- ja Tietoliikennetekniikan osastolla täyteen. Etenkin kun ulkona sataa vettä kaatamalla sekä muutenkin ilma muistuttaa elokuvien tuomiopäivää. Toisin kävi. Ainoastaan harvat paikat olivat vapaana eikä itse asiassa väsymyksestä näyttänyt olevan huoneessa merkkiäkään.

Luulen, että tämä johtui loistavasta professoristamme, joka aihetta kohtaan osoittamallaan omalla innostuksellaan jaksoi valvottaa myös viikonlopun riehuneita teekkareita.

Kurssi itsessään tuntui erittäin mielenkiintoiselta. Sanoisin jopa, että kurssi oli itselleni ensimmäinen sähköosaston kursseista, jossa ei tarvinnut kahvia silmäluomien ylhäällä pitämiseksi. Ehkä näiden kolmen pitkän, raskaan, puuduttavan, teoriapainotteisin ja käytännöttömän opiskeluvuoden jälkeen alkaa viimein tunnelin päästä pieni led-valo vilkkua.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiva kuulla, että tunnelin päässä näkyy jo led- valoja. Kannattaa kuitenkin muistaa, että led- valojen sovellukset ovat vielä melko lailla kohdevalaistusta ja arkkitehtoonista sovellusta. Tunnelivalaistukseen ( heh, heh )ja yleensäkin yleisvalaistukseen löytyy erittäin energiatehokkaita purkaus- ja loistelamppuratkaisuja. Samoin valaistuksen säädöllä, yhä useammin digitaalisella ( DALI ), voidaan valaistuksen kuluttamaa energiaa merkittävästi alentaa, valaistuksen käyttötarkoituksen siitä kärsimättä. Toivottavasti opiskelijat jaksavat innostua myös näistä tämän päivän valoratkaisuista, Pidetään jäätiköt jäässä ja jääkarhut elossa!

Ranzige Bunzing kirjoitti...

We kattaa by opiskelija aikoinaan että erittäin harras jopa , we oikeastaan läheisimpämme häntä

Tapio kirjoitti...

Tämä kuulostaa fiksulta! Uskon, että julkiselta- sekä koulutuspuolelta jatkuvasti painotetut energiansäästö sekä ympäristöasiat iskostuvat opiskelijoiden mieliin niin, että karhut saavat nauttia vielä kauan kylmistä oloistaan.