tiistai 19. kesäkuuta 2007

Miksi niin vaikeaa olla esillä?

Työnpuolesta lehtijuttuja ja artikkeleita kirjoittaessa tulee ihmeteltyä suomalaisten epäilevää asennetta julkisuuteen, edes pieneen sellaiseen. Olen ymmärtänyt, että tätä ilmenee etenkin sähköalalla, joka nimenomaan eniten kaipaisi hyvää markkinointia ja julkisuutta.

Joidenkin pienten yritysten edustajien luulisi olevan innoissaan jos heille tulee mahdollisuus päästä alan lehteen lyhyehkön artikkelin kautta. Kuitenkin jotkut pitävät tätä turhanpäiväisenä ja toteavat, että miksi heistä pitäisi juttu tehdä, eiväthän he ole mitenkään erikoisia.

Jos minulla olisi vaikkapa Sottungan kunnassa (muuten Suomen pienin kunta) toimiva sähköurakointiliike ja minulta kysyttäisiin halukkuutta esitellä yritykseni toimintaa esimerkiksi kuukausittain ilmestyvässä Sähkömaailmassa, niin olisin enemmän kuin innoissani kertoessani heille yrittäjyydestä ja sähköalan markkinoista Ahvenanmaalla, vaikka niissä ei olisi tippaakaan mitään erikoista.

Taannoin yksi sähköasentaja opiskelija vastasi hieman arastellen kysymykseeni hänen haastattelumahdollisuudestaan, että eipä tuo taida kannattaa, kun löydät varmaan jonkun mielenkiintoisemmankin henkilön kuin minä. Onneksi hän lopulta ymmärsi, että mitään Idols-tähteä en ole etsimässä, vaan aivan tavallista suomalaista, joka kiinnostaa aivan tavallisia suomalaisia.

Ei kommentteja: