torstai 31. tammikuuta 2008

Suomalaiset ovat rehellisiä

Espanjan kielen intensiivikurssi alkaa olla nyt lopuillaan. Tänään oli tentti ja huomenna on todistusten ja arvosanojen vuoro. Kurssi on ollut monella tapaa hyödyllinen ja näihin viimeiseen kahteen viikkoon on kuulunut paljon muutakin kuin pelkkää opiskelua. Tarjolla on ollut erilaisia ekskursioita, retkiä, urheilua ja paljon juhlia.

Koulu alkaa taalla Gandiassa, joka siis on tunnin ajomatkan paassa Valenciasta, noin 9.30. Taman jalkeen opiskellaan pari tuntia, jonka jalkeen siirrytaan ns. brunssille puoleksi tunniksi. Iltapaivalla on viela kahden tunnin mittainen oppitunti, josta alkaa opiskelijoiden vapaa-aika. Koulusta siirrytaan hiljalleen rannalle ja parhaina paivina siella on jopa 30 Erasmus-opiskelijaa pelaamassa lentopalloa ja jalkapalloa. Auringon laskiessa (n. klo 6-7) alkaa illallisen valmistelun aika. Ruoka syodaan yleensa yhdessa vajaan kymmenen hengen porukoissa. Juhlia taalla on melkein joka paiva. Ruoan jalkeen ihmiset alkavat nauttimaan virvokkeita, tosin eri tavoin kuin Suomessa. Taalla ei juoda itsea tolkuttomaan humalaan, vaan olutta ja viinia kaytetaan tosiaan seurustelujuomana. Yokerhoihin lahdetaan sitten 12 jalkeen. Keskimaarainen uniaika pyorii siina 3-6 tunnin valilla. Tata tosin kestaa vain nama ensimmaiset kaksi viikkoa. Taman jalkeen ainakin pitaisi alkaa "todellinen" opiskelu Valencian yliopistolla.


Tämän päivän tentti oli ensimmäinen kerta kun todella havaitsin eron Suomessa opiskeluun. Jokainen luokalla ollut (lukuun ottamatta suomalaisia) teki kaikkensa "luntatakseen" kokeessa. Hiemankin kun opettajan pää kääntyi, alkoi armoton papereiden liikuttelu ja supina. Oli hauskaa seurata, etta luokassa olleiden suomalaisten (noin 5) paat olivat tiukasti paperissa, mutta melkein kaikkien muiden (etenkin saksalaisten :) ) paat pyorivat kuin tuuliviirit.

Ei kommentteja: