torstai 13. elokuuta 2009

Viimeinen vuosi... ehkä..

Kuukauden kuluttua pamahtaa käyntiin todennäköisesti viimeinen virallinen opiskeluvuoteni, joka tarkoittaa siis järjestyksessään kahdeksannentoista lukukauden käynnistymistä, huh! Tähän otetaan siis mukaan luonnollisesti kaikkien kouluasteiden lukukaudet, mutta kyllähän se lukumäärä silti hieman kauhistuttaa. Ei sillä, että tekisin nyt jotain toisin, jos saisin uudestaan opiskelutaipaleeni valita.

Kohta pitäisi alkaa käyttämään tätä opittua tietoa jollain järkevällä ja hyödyllisellä tavalla hyväksi. Toivottavasti talousnäkymät alkaisivat siis hieman kirkastua, jotta kysyntä valmistuvista diplomi-insinööreistä elpyisi ja palaisi muutamien vuosien takaiseen loistoonsa.. Rehellisesti sanottuna en usko sen kuitenkaan vielä pariin vuoteen ainakaan tapahtuvan.

Viimeinen lukukauteni tosiaan käynnistyy ensi kuussa, jonka jälkeen olisi vuorossa enää DI-lopputyön aika. Tämä luultavimmin osuu ensi kesään, jos sopiva aihe ja työpaikka löytyvät. Nyt kuitenkin täytyy nauttia viimeisestä vuodesta, ja nyt todella tarkoitan sitä: parhaat ja mielenkiintoisimmat kurssithan ovat yleensä näitä viimeisiä, jolloin pelkästä teoreettisesta pohdiskelusta siirrytään käytännöllisiin ja todellisiin ongelmiin sekä niihin ratkaisujen löytämiseen.

Ei kommentteja: