torstai 3. toukokuuta 2007

Hidas tie menestykseen

Innovoin jatkuvasti uusia tapoja pysytellä tuolilla, kun päässä pyörii kuin olisi myrskyllä laivassa. Olen pitänyt kuumetta alhaalla särkylääkkeiden avulla, mutta eivät ne ole flunssaista oloani parantaneet. Krapulakin olisi erittäin siedettävä olotila tähän verrattuna.

Vappu oli ja meni, ja siitä tämä vilustuminenkin varmaan johtuu. Kun ohut haalari päällä haahuilee kaupungin viimassa ja kättelee jokaista puolitutun näköistä vastaantulijaa, niin pakostahan siinä epidemia syntyy. Vähän niin kuin tammikuun saapumiserien synnyttämät influenssat.

Eikä tämä pahemmin haittaisi, ellei tenttikausi olisi oven takana.

Joku fiksu on keksinyt että kaikki korkeakoulujen tentit pitää änkeä noin viikon pituiselle jaksolle. Jo lukiossa opitut todennäköisyyskaavat osoittavat että huono-onnisimmille viisi tenttiä saattaa helposti sattua kolmen päivän sisälle, niin kuin minun tapauksessani. Siitä syystä jouduin jo karsimaan pois kaksi tenttiä.

Jos nyt vilustumisen takia joudun karsimaan niitä vielä enemmän, rokottaa tämä minulta melko kasan opintopisteitä. Uusintatenttejä toki järjestetään, mutta nekin päivämäärät olen jo joutunut ottamaan käyttöön huonosti ajoitetusta Meksikon matkastani johtuen.

Olen myös huomannut että melkein minkä tahansa kurssin voi oppia noin viikon intensiiviopiskelulla, toisin sanoen aamusta iltaan pänttäämisellä. Jos siis eri kurssien tenttejä olisi järjestetty noin viikon välein, voisi vuodessa helposti suorittaa noin 30 pitkähköä (tentattavaa) kurssia. Vapaaviikkoja jäisi silti noin 20 ja tahti olisi nykyiseen verrattuna miltei kolminkertainen. Ainakin vapaaehtoisille saisi tällainen ”fast way to success” tie olla olemassa. :P

Ei kommentteja: